utorak, 02 jul 2019 20:34

DRUGI SEMINAR "KA INTEGRITETU INSTITUCIJA SISTEMA SOCIJALNE POLITIKE"

Ocenite ovaj članak
(3 glasova)


„Planovi integriteta u institucijama sistema socijalne politike sa nadležnostima u slučajevima trgovine ljudskim bićima i u slučajevima partnerskog ili porodičnog nasilja“, naziv je projekta koji je Romski centar za demokratiju (RCD) iz Bujanovca, zajedno sa dva neformalna partnera „Tri tačke“ iz Beograda i „Rime“ iz Zaječara, a uz podršku Fondacije „Trag“. Od 27. do 30. juna, realizovan je drugi trening seminar, pod nazivom "Ka integritetu institucija sistema socijalne zaštite", za predstavnice civilnog sektora sa juga i jugoistoka Srbije. 
Ivana Stošić, predsednica UO RCD, Bujanovac je naglasila da je ova organizacija prateći planove integriteta, naišla na nepopularne odgovore kod građana, koji nisu upoznati sa tim:
„Ovom skupu prisustvuju aktivistkinje koje se bave dešavanjima u javnim životu, rade u civilnom sektoru a ni one nisu čule za planove integriteta. Ovo je po meni pitanje za intitucije koje su uvele planove integriteta. S toga s pravom postavljamo pitanja, zbog čega su ti planovi nedostupni, tačnije zatvoreni unutar institucija i zašto mi kao građani nismo upoznati s tim“, rekla je tokom rada na seminaru, Stošićeva.    
Pročitano 2883 puta

 


ROMSKI CENTAR ZA DEMOKRATIJU
ROMA CENTER FOR DEMOCRACY © 2016 do 2018 RCD Bujanovac.

Kosovska 19/5 17520 Bujanovac

Partizanska 9a/9 17500 Vranje

Realizovani Projekti